16.8.2018

ASIOILLAHAN ON TAPANA JÄRJESTYÄ?


Vaikka kesää on vielä jäljellä, pari viime päivää ovat ensimmäistä kertaa alkaneet tuntua pikkaisen syksyisiltä. Illat hämärtyvät aiemmin ja yöllä ollaan nukuttu ikkunat kiinni ekaa kertaa sitten kesäkuun. Pitkästä aikaa sisälle jääminen ei tuo huonoa omatuntoa tullessaan (en kerta kaikkiaan voi olla sisällä, jos ulkona on hyvä ja lämmin sää!), vaan peiton alla vietetyt netflixmaratonit tuntuvat juuri nyt ihanan lohdullisilta.

Mulla on vielä pari lomaviikkoa jäljellä ennen kuin opiskelut alkaa, mutta tällä hetkellä kaikkien käytännön asioiden hoiteleminen tuntuu vievän niin paljon aikaa ja energiaa, että ne yhdistettynä kuormittaviin työviikkoihin tuntuvat aika massiiviselta yhdistelmältä. Tälläkin viikolla olen mm. käynyt tapaamisessa pankin kanssa, soitellut sinne useita puheluita, tehnyt pienen kasan asuntohakemuksia lisää ja koittanut saada opiskelijakortin tilauksen läpi (tähänkin on mennyt jo monta tuntia, vaikka homman piti hoitua kymmenessä minuutissa). 

Siitä lähtien kun sain opiskelupaikan, tuntui siltä, että isoin asia on jo saavutettu ja kaikki muu järjestyy sitten sen ympärille aikanaan. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että kahden viikon päästä meikäläisen opiskelut ovat jo alkamassa, eikä mulla ole vielä tietoakaan siitä, missä tulen asumaan, miten järjestän niinkin yksinkertaiselta kuulostavan asian kuin koulumatkojen kulkemisen, puhumattakaan harrastuksista ja muista normaalin arjen muodostavista perusasioista. Onhan tässä tietysti vielä muutama viikko aikaa, mutta pikkuhiljaa pieni epävarmuus alkaa hiipiä takaraivoon. Suunnitelmallisena ihmisenä voin sanoa, että on turhauttavaa, kun ei tiedä muuta kuin pienen murusen siitä mitä tuleman pitää. Pakko vain koittaa luottaa siihen, että asunto löytyy lopulta ja sitten muutkin palaset alkavat loksahdella paikoilleen.

Mites muut syksyllä koulunsa aloittavat uudet opiskelijat? Onko kaikki selvää vai löytyykö vertaistukea? ADIDAS - DRESS
NIKE - SHOES

Kommentit

Lähetä kommentti