13.6.2018

MITÄ KUUNNELLA TYÖMATKOILLA?

Tänä kesänä oon päässyt ensimmäistä kertaa elämässäni työmatkailun makuun, kun ajokilsoja kertyy päivittäin 60, mikä tarkoitta käytännössä noin viisi tuntia viikottaista auton ratissa vietettyä aikaa. Aluksi käytin työmatkoilla paljon aikaa pelkän musan kuunteluun, mutta pikkuhiljaa alkoi tuntua siltä, että tämänkin ajan voisi käyttää hippusen rakentavammin. Tässä siis mun vinkit siihen, miten saa ajan kulumaan työmatkalla!


Podcastit

Tällä hetkellä podcastit ovat nousseet pinnalle ihan uudella tavalla ja sen vuoksi suomenkielinenkin valikoima on runsastunut huomattavasti. Omia kotimaisia lemppareitani ovat Metti & Hanna sekä Kaverin puolesta kyselen. Lisäksi tykkään kuunnella Spotifyn kautta myös ajankohtaispodcasteja, jotka syventävät päivän uutisaiheita kuten HS Aamusauna.

Seuraavaksi kuuntelulistallani ovat ainakin Afterwork, How I built this ja Rahapodi. Podcasteja löytyy laidasta laitaan huumorista asiajulkaisuihin, joten pienellä googlailulla löytää varmasti itsellensä sopivimmat ohjelmat.


Äänikirjat


Äänikirjan lainaaminen kirjastosta oli pitkään mielessä, mutta kun yhtenä päivänä tajusin, että saman voi tehdä nettikirjastossa yhdellä klikkauksella, homma pääsi toteutukseen hetkessä. Olen todella laiska lukemaan kirjoja, mutta jonkun muun lukemana kirjojen kuuntelu on oikeastaan aika ihanaa ajanvietettä ja sitä oikein alkoi odottamaan työpäivän aikana, koska pääsee ajelemaan takaisin päin niin saa jatkoa aamun kuunteluille.

Aiemmin kuuntelussa ovat olleet Mielensä pahoittaja ja Kaikkea kaunista, ja seuraavaksi kuuntelujonossa ovat Bikinirajatapaus ja Kaikki oikein. Mikäli haluaa laajemman valikoiman kirjoja, kannattaa hankkia lisenssi jollekkin äänikirjojen tarjoajalle, mutta itselle aloittelevana äänikirjojen kuuntelijana oman kotikirjastonkin maksuttomat valikoimat ovat riittäneet ihan hyvin. Iso suositus!!


Levyt

Nykypäivänä musiikkia tulee kuunneltua todella vähän sellaisina kokonaisuuksina, joiksi ne on alunperin tehty ja tarkoitettu. Sen sijaan että kuuntelisi radiota tai Spotifyn toplistoja, työmatkan aikana ehtii kuunnella hyvin kokonaisen levyn siinä järjestyksessä miten kappaleet on tarkoitettu kuunneltavaksi. Tällä tavoin musiikkiin saa ihan erilaisen tuntuman ja biiseistä voi saada jopa enemmän irti.


Vielä tähän loppuun heitän ilmoille kysymyksen, olisiko teillä vinkata joitakin omia lempparipodeja tai äänikirjoja, jotka kannattaisi ehdottomasti kuunnella? Vinkkejä otetaan innolla vastaan! <3

Kommentit

Lähetä kommentti