12.4.2018

KAUHEA KIIRE - MISTÄ KARSIT ENSIMMÄISENÄ?


Ihmismieli toimii usein todella nurinkurisesti. Kun meillä on kiire ja tunnemme itsemme stressaantuneiksi, karsimme usein ensimmäisenä pois sellaisista asioista, jotka ravitsevat meitä eniten. Oli kyse sitten lenkillä käymisestä, kahvihetkestä ystävän kanssa, päiväkirjan kirjoittamisesta tai vaikka villasukkien neulomisesta, nämä pienet arkiset asiat tuovat meille uskomattoman määrän energiaa. Vaikka ne saattavatkin vaikuttaa vievän mehevän siivun päivän tehokkaasta työajasta, todellisuudessa niiden tuoma hyvä olo, puhtaampi mieli ja inspiraatio korvaavat niihin kulutetun ajan moninkertaisena takaisin, kun olet taas vireä, motivoitunut, energinen ja valmis jatkamaan duunejasi siitä mihin viimeksi jäit.

Monet sanovat olevansa multitaskingin mestareita. Se ei kuitenkaan tarkoita samaa asiaa, kuin tehokkuus. Kun aivot harhailevat jatkuvasti monien eri asioiden välillä, voi olla, että mikään ei etene. Samalla mielen levottomuus kasvaa ja tulee tunne, että on hirveä kiire. Kun tunnet olevasi levoton, viidentoista minuutin hommaan voi kulua helposti tunti. Sen sijaan että yrittäisit tehdä kaiken kerralla, varaa asioille tietty aika päivässä ja keskity yhteen tehtävään kerrallaan. Saatat yllättyä siitä, miten aikaansaavaksi ja tuotteliaaksi tunnet itsesi.

Välillä on siis elintärkeää osata kuunnella itseään niin hyvin, että osaa jättää huomiotta ajatukset, jotka käskevät toimia niin kuin ”olisi järkevää”. On tärkeä osata nauttia elämästä myös kiireen keskellä ja löytää hetkiä itseänsä varten ihan joka päivä. Koska sitähän se rakkaus on, ajan antamista ja toisen huomioimista. Monet ihmiset voisivat paljon paremmin, kun antaisivat itsellensä edes osan siitä suuresta rakkaudesta, huomiosta ja ajasta, jonka he pyhittävät päivittäin kumppanilleen, ystävilleen tai perheelleen. Itsestään huolehtiminen on myös siinä mielessä läheisistään huolehtimista, sillä kaikki ne itsensä kanssa käytävät henkiset taistelut ja se, miten asennoidut itseäsi kohtaan, heijastuvat myös ulospäin. Ajallisesti lyhyt, vain kymmenen minuutin satsaus itseen päivän aikana maksaa itsensä moninkertaisena takaisin. 

Pidetäänhän huolta itsestämme! <3

Kommentit

Lähetä kommentti