18.2.2018

3 HYVÄÄ ASIAA -HAASTE

Viime aikoina blogeissa on pyörinyt kovastikin 3 Hyvää asiaa-haaste ja varmasti valtaosa teistäkin on jo törmännyt haasteeseen jossakin toisessa blogissa. Koska hyvät asiat tunnetusti saavat hyvälle tuulelle ja niiden jakaminen poikii yleensä lisää hyvää, päätin myös itse pistää korteni kekoon ja vastata haasteen kysymyksiin!

 
KOLME HYVÄÄ ASIAA PÄIVISSÄNI: 

Joustavuus. Koska olen parhaillaan lukulomalla, voin oikeastaan suunnitella päiväni miten vaan! Useinmiten pyrin aloittamaan opiskelemisen jo heti aamusta, että iltapäivällä jäisi aikaa johonkin muuhun, mutta välillä on ihana rikkoa rutiineita ja käydä vaikka aamulenkillä auringonpaisteessa tai salilla sellaiseen aikaan päivästä, kun siellä on mun lisäksi vain muutama hassu treenaaja. Voin myös pitää vapaapäiväni vaikka keskellä viikkoa jos haluan; esimerkiksi ensi viikolla ollaan menossa Tallinnaan keskiviikkona!

Treenit. En olisi uskonut viime syksynä ekaa kertaa salille mennessäni, että tulisin viihtymään siellä niin hyvin. Tietysti vielä on hirmupaljon opeteltavaa ja tekniikkaa kehitettävänä, mutta pienestä alkukankeudesta huolimatta treeneistä on tullut sellainen päivän henkireikä, jonka aikana voi heittää musat korville ja keskittyä vain just siihen yhteen asiaan kerrallaan eli treenaamiseen!

Kunnon yöunet. Ilman hyviä yöunia lukemisesta (tai mistään muustakaan) ei tulisi mitään ja sen vuoksi pyrin mieluiten nukkumaan vähintään yhdeksän tuntia yössä, välillä voi mennä helposti kymmenenkin ja vain luoja tietää kuinka kauan nukkuisin, jos oikeasti saisin jatkaa unia niin pitkään kuin nukuttaisi ilman herätyskelloa. Tällä hetkellä parasta on se, että aamuisin ei ole pakko lähteä mihinkään, vaan voin nukkua pidempään ja vastaavasti hyödyntää luovia tuntejani iltaisin!


KOLME HYVÄÄ ASIAA MINUSSA:

Pitkäjänteisyys ja suunnitelmallisuus. Osaan hallita laajempiakin kokonaisuuksia niin, että tiedän missä ajassa hommat on hoidettava, että kaikki on valmiina ajallaan ja osaan myös toimia sen mukaisesti. Rakastan tehdä kaikenlaisia listoja ja minulla on ollut kalenteri käytössä varmaan alakoululaisesta asti! Suunnitelmallisuuteni avulla olen onnistunut muunmuassa juoksemaan puolimaratonin aika pienellä aikaisemmalla lenkkipohjalla ja säästämään rahat ajokorttiin pienistä tuloista huolimatta.

Luotettavuus. Jos lupaan tekeväni jotain, teen sen, ja jos en ole varma siitä mihin voimavarani riittävät, jätän ennemmin lupaamatta kuin tuottaisin pettymyksen jossain myöhemmässä vaiheessa. Mulle on tosi tärkeää olla sanojeni mittainen ja odotan sitä vastaavasti myös muilta.

Heittäytyminen. Vaikka saatan usein ajatella tosi järkiperäisesti ja suunnitelmallisesti ja pohtia asiat läpi miljoonaan kertaan, osaan myös välillä irrotella ja tehdä hullujakin juttuja! Yleensä kaikki viimehetken suunnitelmat ovat parhaita ja rakastan spontaaneja juttuja, oli kyse sitten viiden minuutin varoitusajalla pystyyn pistetty kahvihetki, roadtrip tai yöuinti! Mulle ei ole ongelma lähteä kotiovesta parissa minuutissa, jos vaan joku ehdottaa jotakin!


KOLME HYVÄÄ ASIAA ELÄMÄSSÄNI:

Harrastukset. Mikään ei ole niin parasta kuin innostua jostakin asiasta ja tuntea sellainen hyvä jännitys mahan pohjassa! Erityisesti tanssi on tuonut paljon iloa elämääni. Ilman sitä en olisi käynyt Arabiemiraateissa, Tanskassa tai Norjassa, minulla ei olisi näin monta hyvää ystävää, joiden tiedän olevan aina minua varten vaikka ei oltaisi puhuttakaan vähään aikaan, ja lisäksi olen kokenut monia iloisia hetkiä, yhteenkuuluvuuden tunnetta ja ylpeyttä itsestäni ja juuristani. Kansantanssista, jota en uskaltanut pienempänä edes kertoa harrastavani uudessa porukassa, on tullut minulle oikea ylpeydenaihe ja olen saanut sen kautta korvaamattomia kokemuksia.

Perhe ja ystävät! Meillä on aika iso suku varsinkin isän puolelta ja muistan hyvin lapsuudestani pikkujoulut, joissa koko poppoo kerääntyi yhteen pitäämään hauskaa - nämä illat olivat ehdottomasti yksiä vuoden kohokohtia! Samoin äidin puolella keräännymme useita kertoja vuodessa yhteen ja nämä kokoontumiset on myös ihania arjen hengähdyshetkiä. Hyvien ystävien korvaamattomuutta tuskin tarvitsee erikseen selittää, ootte parhaita! <3

Poikaystävä. En olisi uskonut pari vuotta sitten, että voisin olla nyt tällaisessa tilanteessa ja oon äärettömän kiitollinen siitä että kumppanini on myös paras ystäväni. Tehdään tosi paljon erilaisia asioita yhdessä. Käydään salilla, tanssitaan, laitetaan tukkaa, siivotaan, laitetaan kasvonaamiot, matkustellaan tai virkataan. :D Siis oikeasti ihan mitä vaan!! Maltan tuskin odottaa mitä kaikkea me tullaan vielä yhdessä kokemaan!


 KOLME HYVÄÄ ASIAA TÄNÄ VUONNA:

Ylioppilaaksi valmistuminen! Neljän vuoden mittainen lukioaikani on alkanut viimeisten kuukausien aikana tuntua megalomaanisen pitkältä ja sen vuoksi tuntuukin sitäkin ihanemmalta valmistua vihdoin tänä keväänä! Olen tehnyt lukion eteen paljon töitä ja voin vaan kuvitella millainen tunne on saada valkolakki päähän ja kaikki rakkaat siihen ympärille juhlimaan kanssani.

Kesä. Olen tehnyt töitä neljätoistavuotiaasta saakka ja tänä kesänä aion repäistä ja tehdä jotakin erilaista. Siihen palaan kuitenkin vähän myöhemmin, kun suunnitelmat täsmentyvät. Tässä vaiheessa en uskalla sanoa oikein muuta kuin sen, että olen todella innoissani!

Muutos. En tiedä vieläkään varmasti, mihin muutos johtaa ja mitä tuleva syksy tuo tullessaan, mutta se on varma, että jotakin erilaista kuin tähän mennessä. Se saattaa olla opiskelupaikka, töitä ulkomailla tai kotimaassa, tai vaikkapa ekaan omaan kotiin muutto. Tavallaan vähän jännittävää, kun ei voi etukäteen tietää mitä tapahtuu (varsinkin tällaiselle tyypille joka rakastaa organisoimista!!), mutta toisaalta ihanan virkistävää tehdä jotakin erilaista kuin viimeiset kolmetoistavuotta, jotka ovat olleet 'valmiiksi suunniteltuna' mua varten.


KOLME HYVÄÄ ASIAA BLOGISSANI:

Aitous. Kirjoitan tänne just niitä asioita, jotka tuntuu sillä hetkellä hyvältä, ja jos fiilis on sellainen, ettei tekstiä synny, en myöskään kirjoita. Koska teen blogiani tällä hetkellä puhtaasti harrastuksena, voin tuottaa sisältöä siinä tahdissa kuin itselleni sopii ja mitä muilta menoiltani ehdin. Minun ei myöskään ole pakko tuijottaa jatkuvasti kävijätilastoja tai miettiä mediaseksikkäitä otsikkoja, vaan voin tehdä ilman paineita juuri omanlaistani sisältöä.

Vuorovaikutus teidän kanssa! Minusta on ollut ilahduttavaa, kun viime aikoina oon saanut entistä enemmän kommentteja sekä kommenttiboksiin, että myös suoraan teiltä esim. snapchatissa tai sähköpostissa! Teidän kommentit ovat todella piristävää luettavaa ja olen saanut teiltä myös monia hyviä vinkkejä/näkökulmia postauksissani tai muissa someissa käsittelemiini aiheisiin. Jatketaanhan samaan malliin jatkossakin? <3

Pitkäikäisyys. Musta on ihanaa katsoa välillä vanhoja juttuja ja tää toimii samalla mulle sellaisena päiväkirjana siitä, mitä on joskus tullut tehtyä, ajateltua tai puettua. Toisaalta jotkut jutut saattaa tuntua välillä vähän noloilta, mutta ajattelen sen ennemminkin niipäin että nekin kuuluvat asiaan. Olen kirjoittanut blogia aika ison ajanjakson tämänikäisen tyypin elämästä ja tänne on tallentuneet kaikki ne pahimmat teinivuodet ja tyylikokeilut. :D


Kolme bloggaajaa, joiden toivoisin toteuttavan myös tämän haasteen ovat ihanat Marianne, Ninni ja Kira

Kommentit

Lähetä kommentti