28.2.2018

3 HELPPOA KAHVIRESEPTIÄ

Rakastan kahvia! Juon joka aamu kupillisen tai pari, mutta rehellisesti sanottuna suurimman onnellisuuden tunteen saan iltapäiväkahvista. Kun päiväruoka on jo hyvissä ajoin takanapäin ja duunia on ehditty painaa, mutta vielä iso osa päivän haasteista on vasta tulossa, kahvikuppi saa minut piristymään taas. Kaikista paras kombo on tietysti juoda ekaksi kunnon kuppi kahvia ja nukkua päälle parinkymmenen minuutin päikkärit, mutta silloin kun aikaa nokosiin ei ole, panostan itse kahviin maksimoiden sen piristävän vaikutuksen sen hetkisiin tarpeisiini nähden.

Nämä kahvireseptit muuntuvat hyvin esimerkiksi ennen treeniä sopivaksi, tai sitten pakkaspäivän ekstaherkuiksi - juuri niin kuin kahviltasi toivot! <3


Helppo Jäälatte

2 dl jäähtynyttä kahvia
2 dl maitoa
1 tl sokeroitua kaakaojauhetta tai kidesokeria tai siirappia (oman maun mukaan)
ripaus vaniljasokeria tai kanelia
jääpaloja

Sekoita aineet lusikalla lasissa tai halutessasi vaahtomaisemman koostumuksen, käytä blenderiä. Blenderissä jääpalat saa myös helposti murskaksi!

Monesti juon jäälaten todella koruttomasti pelkkänä maidon ja kahvin sekoituksena, ja nautin siitä! Välillä on kuitenkin ihana hifistellä pienten ekstrajuttujen kuten mausteiden tai kermavaahdon kanssa.


Piristävä Proteiinikahvi

1 rkl proteiinijauhetta (esim. vaniljahera)
1 dl maitoa
2 dl jäähtynyttä kahvia
(jääpaloja)

Sekoita proteiinijauhe ja maito keskenään sauvasekottimella vaahdoksi. Kaada kahvi ja maito samaan aikaan korkeaan lasiin niin, että loput maitoseoksesta tulevat viimeisenä.

Jos haluat lisätä tähän juomaan ekstraboostia, voit surrata joukkoon banaanin puolikkaan. Tämä juoma sopii nautittavaksi ennen treeniä kuin nenä päähään!


Herkkukahvi Makeanhimoon

1 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa
2 dl jäähtynyttä kahvia
2 pientä palaa vaniljajäätelöä
kinuskikastiketta

Sekoita kaakaojauhe maitoon. Lisää joukkoon vaniljajäätelön pala ja sekoita esim. sauvasekottimella. Lisää joukkoon kahvi. Lisää toinen jäätelöpala viimeisenä joukkoon ja jätä se isommiksi "sattumiksi" lasiin. Pyöräytä koko komeuden päälle kinuskikastiketta ja nauti!

Minkä kahvin sinä valitset? <3

Kommentit

Lähetä kommentti