29.1.2018

IHONHOIDON KULMAKIVET TALVIKUUKAUSINA


Mun on heti alkuun myönnettävä, että oon aika laiska hoitamaan ihoani talvikaudella, kun vaatteiden vaihdon yhteydessä mielessä on ennemminkin saada äkkiä jotain lämpöistä päälle sen sijaan että kekkuloisi paljain säärin ympäri kylppäriä rasvojen kuivumista odotellen. Tätä nykyä olen kuitenkin kunnostautunut ihon hoidossa myös kylmempänä vuodenaikana, sillä talvisin suomalaisen iho on lähes poikkeuksetta kuiva ja siksi se vaatiikin ekstra paljon huolenpitoa!

Olin viime syksyn puolella ystävälläni ihonhoitobileissä, jossa pääsin katsomaan kasvojeni ihoa laitteen läpi, joka eritteli kasvoista ne kohdat, joissa oli joko kuivuutta tai epäpuhtauksia. Muuten ihoni oli suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta erityisesti silmänympärysiho ja kulmakarvojen alla oleva iho kärsivät kuivuudesta (en ollut tullut aiemmin edes ajatelleeksi, että kulmakarvatkin pitäisi rasvata??:D)

Kyseisen illan peruja päivitin hiukan ihonhoitorutiinejani uuteen uskoon ja esimerkiksi silmänympärysvoide pääsi meikkilaatikon pohjalta ihan päivittäiseen käyttöön. Tähän postaukseen olenkin koonnut ihonhoidon kulmakivet talvikaudella.

Kosteuta iho jo suihkussa
Jos mielii välttää postauksen alussa esittämäni skenaarion suihkun jälkeen kylmässä kekkuloimisesta, kannattaa ennakoida ja hoitaa ihon kosteutus jo suihkun puolella! Erityisesti talvella ja reissun päällä suosin Doven Deeply Nourishing -suihkusaippuaa, joka sisältää myös kosteuttavia ainesosia ja saa ihon tuntumaan sekä ihanan pehmeältä että raikkaalta.

Kuori iho ja käytä kasvonaamiota kerran viikossa
Suosin kasvonaamioissa luonnollisuutta ja käytän tällä hetkellä Body Shopin tuotteita. Itsetehty kasvokuorinta syntyy kuitenkin hetkessä luomukookosöljyä ja sokerikiteitä sekoittamalla. Kookosöljy tekee ihosta ihanan pehmeän ja sokeri kuorii epäpuhtaudet pois. Kasvonaamiota hankkiessa kannattaa katsoa, onko naamio esimerkiksi kosteuttava vai puhdistava. Puhdistavaa naamiota käytän kerran pari kuukaudessa, kun taas kosteuttava naamio on ahkerammassa käytössä.

Käytä silmänympärysvoidetta
Pieni juttu arkirutiineissa, jolla on suuri vaikutus ilmeeseen! Uskokaa pois, mä todella järkytyin nähdessäni kuvan mun kuivista silmänalusista ja en halua palata siihen tilanteeseen enää. Luin myös taannoin, että silmänympärysvoiteen käyttö olisi hyvä aloittaa heti kun on aloittanut meikkaamisen, vaikka jotkut mieltävätkin voiteen vähän vanhempien ihmisten tuotteeksi. Ennaltaehkäisy on se juttu!

Puhdista + kosteuta kasvojen iho aamuin illoin
Aamuisin huuhtelen kasvot vedellä ja pyyhin ne kasvoveteen kostutetulla vanulapulla. Iltaisin meikinpesun yhteydessä käytän Lushin ihanantuoksuista puhdistustahnaa ja Lumenen Kirkas -sarjan tuotteita, jotka jättävät ihon todella freesiksi! Sormien sijaan levitän kaikki aineet kasvoille pyörivin liikkein puhdistussienellä, joka tulee pestä joka käyttökerran jälkeen. Sientä käytäessä saa samalla myös pienen kasvohieronnan ja se on myös hyvä kaveri irtoripsien omistajille, jotka haluavat poistaa meikkinsä ilman ripsien kastelua. Ihon puhdistus viimeistellään tietenkin päivä- tai yövoiteella. Tällä hetkellä itselläni on käytössä tämän postauksen kuvissa näkyvä Lumenen Klassikko -sarja.

Sheivaa iho lämpöisenä ja vasta kuorinnan jälkeen
Kasvojen lisäksi myös koko kroppa on hyvä kuoria silloin tällöin ja itse teen sen yleensä saunan yhteydessä. Perus kuorintavoiteiden lisäksi kannattaa kokeilla myös saunahunajia, joissa on mukana kuorivia ainesosia. Ne tuoksuvat ihanilta ja niiden laittaminen on super rentouttavaa! Saunomisen jälkeen lämmin ja hyvin kuorittu iho pysyy paremmin sheivatessa ehjänä ja samalla jälkikin on tasaisempaa ja kauniimpaa.


Lopuksi haluan vielä muistuttaa, että meillä kaikilla on omanlaisemme ihot ja se mikä toimii toiselle, ei välttämättä toimi toiselle sillä kaikkein ideaalisimmalla tavalla. Kannattaa siis rohkeasti kysyä apua myyjiltä itselle parhaiten sopivan tuotteen löytämiseksi! Mikäli teillä on jotakin lisävinkkejä ihonhoitoon talvella, pistäkää ihmeessä kommentiboksin puolella jakoon.

Ihanaa viikkoa tyypit! <3

Kommentit

Lähetä kommentti