14.11.2017

Mitä tehdä sateisena syyspäivänä?

Syyspäivät saattavat olla lumoavan kauniita kaikkine väreineen ja raikas ilma tekee mielelle ihmeitä. Jokainen suomalainen kuitenkin tietää, että useimmiten tilanne on kuitenkin täysin toinen ja ulos ei tekisi mieli työntää edes varpaita ovenraosta. Sade, kylmyys, tuuli ja pimeys vetävät helposti mielen matalaksi. Monesti tällaisina päivinä saattaakin tulla tekemisen pula ja voi tuntua siltä, ettei ole muuta mahdollisuutta kuin maata sängyssä netflixiä tuijottaen. Sarjojen katsominen on ainakin mun mielestä tosi ok, mutta välillä on myös ihana tehdä jotain muutakin ja sen vuoksi kokosinkin teille listan omia lempparivinkkejäni siihen, miten syysiltoja voisi viettää!


1.      Kokeile uutta reseptiä
Mikä olisikaan parempaa puuhaa sisätiloissa kuin uuden reseptin testaaminen! Kokkaaminen on hauskaa ajanvietettä ja kaikista paras osuus on tietysti se syöminen, oli kyse sitten energisoivasta smoothiesta, hemmottelevista herkuista tai jostakin ihan perus arkiruoasta, jota et ole tehnyt pitkään aikaan. Niiden jokapäiväisten reseptien lisäksi on todella virkistävä kokeilla jotakin uutta ja pieni vaihtelu perusarkeen piristää mieltä kummasti!

2.      Käy elokuvissa tai pystytä kotiin oma leffanurkkaus
Perinteinen leffateatterissa käyminen kuuluu ainakin omalta osaltani niihin arjen hengähdyshetkiin, jotka saavat aivot puhdistettua ihan eri lailla kuin mikään muu. Myös kotona voi nauttia leffasta, kun pitää kännykän visusti piilossa, kokoaa joukon leffaeväitä etukäteen valmiiksi ja kasaa kaikki tyynyt ja peitot yhteen ja käpertyy niiden sekaan parhaassa tapauksessa vaikka pyjama tai aamutakki päällä. Siihen vielä pari kynttilää ja lämpöiset villasukat!

3.      Nauti ulkoilusta (jos voit)
Sadekin on vain pukeutumiskysymys, joten kunnon tamineet päälle ja nauttimaan raikkaasta ilmasta! Pienikin pyrähdys pihalla piristää kummasti ja sen jälkeen aivotkin ovat paljon vastaanottavaisemmat arjen haasteita kohtaan.

4.      Ime voimaa arjen pikkuasioista
Varsinkin kiireisimpinä päivinä saatamme helposti suorittaa asioita järjestyksessä kiinnittämättä kunnolla huomiota siihen, mitä oikeasti teemme ja mitä ympärillämme tapahtuu. Haasta itsesi ja kävele eri reittiä kouluun tai työpaikalle, kokeile uutta kahvilaa tai ruokapaikkaa, laita hiukset eri tavalla kuin normaalisti tai vietä aikaa eri huoneessa kuin yleensä. Näet maailman taas hiukan eri tavalla.

5.      Piristä kotisi ilmettä
Voit vaihtaa huonekalujen paikkaa, kokeilla uusia ideoita tai piristää kotisi värimaailmaa vaihtamalla tyynynpäälliset tai verhot. Pienikin muutos voi tuoda ison ilon. Jos luovuus iskee oikein kunnolla, voit vaikkapa itse ommella kotiisi jotakin uutta piristystä. Netti on täynnä simppeleitä diy-vinkkejä, joten sieltä vaan inspiraatiota etsimään ja luovuushanat auki!

6.      Järjestä illanistujaiset
Kun järjestää treffit nyyttäriperiaatteella niin että jokainen tuo mukanaan jotakin, järjestäminen onnistuu lyhyelläkin varoitusajalla. Eikä tällä kertaa mitään minimekkoja, vaan villasukat ja verkkarit jalkaan ja rennolla meiningillä maailmaa parantamaan! Ystävien seurasta on helppo imeä energiaa, eikä yhteistä illanviettoa tarvitse aina odottaa viikonloppuun asti.

Mitä vinkkejä sulla on pimeisiin syysiltoihin? Nyt on aika pistää hyvä kiertämään ja ideat jakoon!♥

Kommentit

Lähetä kommentti