9.11.2017

JOKA PÄIVÄ ONNELLINEN??!!

Heips! Tänään on ollut jotenkin hassu päivä. Toisaalta oon tuntenut itseni tehokkaaksi koulussa ja saanut paljon hommia aikaiseksi, mutta koko iltapäivä on mennyt ihan sumussa ja olo on vetelä ja saamaton. Rehellisesti sanottuna tekisi mieli syödä kaikki mitä käden ulottuvilla on ja käpertyä peiton alle ja jäädä sinne. Tällaisina päivinä tuntuu absurdilta ajatella, kuinka virkeäksi tunsin itseni esimerkiksi vaikka vasta eilen! Mitä nämä mielialan heilahtelut oikein ovat? Elämän oikkuja? Vaiko niitä surullisen kuuluisia ylä- ja alamäkiä? Sitä, että elämä ei voi olla aina kivaa ja joka päivä ei voi olla hyvä päivä? Enpä oikeen usko.


Mä uskon, että joka päivä voi olla ihan yhtä hyvä ja ihminen voi tuntea itsensä ihan jatkuvasti onnelliseksi, kunhan sen vaan oivaltaa oikein. Onnellisuus ja iloisuus eivät esimerkiksi kuulu väistämättömästi yhteen. Iloisuus tietysti lisää onnellisuuden tunnetta, mutta pohjimmiltaan onnellisuus on mun mielestä jotakin paljon syvempää kuin pelkkä ohi menevä tunne vaikkapa siitä iloisuudesta. Elämään kuuluvat menetykset, epäonnistumiset ja harmilliset jutut tottakai, mutta ne eivät silti poista mahdollisuutta olla samaan aikaan onnellinen. Onnellisuudessa on kyse jostakin syvemmästä. Se on jossain siellä kaiken sen muun pohjalla, ikäänkuin perustuskivenä kaikelle muulle.Viikonloppuisin some tuntuu olevan täynnä yhtä isoa positiivisten tunteiden ja kuvien ilotulitusta. Esimerkiksi tähän tyyliin:

#metime #ideserveit #relaxing ---> kuva itsestä kasvonaamio päässä, taustalla pari kynttilää

#happiness #foodgasm #enjoying --> kuva ruoka-annoksesta ravintolassa

#happyday #lovemylife #qualitytime ---> kuva joukosta käsiä, jotka pitelevät viinilaseja

Kaikkialla ihania kuvia täynnä elämäniloa ja positiivisia viboja! Ihanaa ja inspiroivaa, pakko myöntää ja teen samaa itsekin. Mutta se suuri kysymys kuuluukin, miksi pääasiallisesti vain viikonloppuna?

Mikä yllä mainituista tilanteista ei sopisi arki-iltaan? Mikset voisi viettää laatuaikaa maanantaina, laittaa hiukset nätisti tiistaina, tavata ystävää keskiviikkona tai syödä ulkona torstaina? Tai oikeastaan vielä suurempi kysymys on se, miksi emme voisi yhdistää noita arkisia asioita ihan tavallisen päivän tavallisiin asioihin?

Vaikka päivän ohjelma olisi väistämättä umpi pee, luultavasti aina löytyy joku pikku juttu, jonka avulla voit tehdä siitä itsellesi hiukan mukavamman. Voit laittaa parhaat klassikkobiisit kymmenen vuoden takaa automatkaksi soimaan tai sipaista lemppari juhlahuulipunaa ihan tavallisena päivänä, eikä kenenkään muun tarvitse tietää mitään ja tunnet olosi upeaksi. Voit valita eri paikan istua kuin normaalisti, kokeilla tehdä maitokuvioita aamukahviisi tai kävellä kiertoreittiä kaupungille ja ottaa samalla vaikkapa pari valokuvaa.

Pienissä asioissa on se valtava voima, että niitä on olemassa äärettömän paljon ja voit aina löytää uusia ihania pikku asioita, joista innostua. Aina löytyy joku pieni asia, jolla voit helpottaa oloasi ja mikä parempaa, tehdä siitä ihan tavallisesta arkipäivästäkin #lovemylife.

 
BikBok takki
Cubus neule
Gina Tricot farkut

Kommentit

Lähetä kommentti