1.10.2017

SUOMALAISET TURISTIT VAUHDISSAMä oon monta kertaa kuullut huhuja tökerösti käyttäytyvistä turisteista, jotka ovat milloin mistäkin kotosin. Venäjältä, Saksasta, Ranskasta... Aina löytyy pahiksia, jotka juopottelevat, sotkevat paikkoja, vievät ruokaa buffetista mennessään tai mölyävät kuin mitkäkin kanalaumat. Bulgariassa matkustaessa mikään ihmisryhmä ei kuitenkaan tullut niin selvästi esiin kuin suomalaiset - eivätkä välttämättä missään ihan parhaimmissa merkeissä.


Tässä muutamia esimerkkejä suomalaisten esimerkillisestä käytöksestä maailmalla:

1) Lähtiessä reissuun koko lento oli myöhässä, sillä joku matkustajista oli niin humalapäissään ettei häntä päästetty koneeseen ja hän oli sitten nokkelana kaverina päättänyt panna pitkäkseen lentokoneeseen vievillä portailla niin, että siinä sitten odoteltiin poliisia kantamaan hänet pois. Varmaan hauska herätä seuraavana aamuna putkasta Bulgarian rannikon sijaan.

2) Erittäin paikallisessa majatalossa syömässä ollessamme eräs suomalainen mies tilasi sujuvalla suomen kielellä "yksi olut" ja päivitteli siinä koko lounaan ajan, miksei olutta näy eikä kuulu.

3) Tämä samainen mies näytti olevan myös loukkaantunut siitä, että hän ei istunut ruokapöydässä käytäväpaikalla ja kun itse tarjouduin nousemaan ylös jotta hän pääsisi käymään välillä jossakin muualla, hän vain tuhahteli epämääräisesti. Ja pari hetkeä myöhemmin alkoi taas sama mumina siitä, kuinka hän lähtisi muualle jos pääsisi. Kuinka vaikeaa on kysyä?

4) Pukeutuminen. Tämä ei kohdistu mitenkään yhteen tiettyyn ihmiseen, vaan on monien havaintojen summa. Milloin ihan liian vähissä vaatteissa (bikineissä!) ruokailuun tai milloin muuten vaan liian alipukeutuneena liikenteessä. Mihin on jäänyt tapa pukeutua vähän juhlavammin illalliselle? Aivan liian vanhanaikaista vai pelkkää legendaa?

5) Vierailtuamme kivimetsässä, hiekkaa oli arvatenkin joka paikassa. Onneksi hätä ei ole tämän näköinen, aina voi ottaa kengät pois jalasta ja karistella kaikki bussin lattialle! Helppoa ja hauskaa.


Bik Bok mekko
H&M korviksetNäitä havaintoja voisi jatkaa varmaan pidemmällekin, mutta toisaalta onhan se pakko myöntää, että kyllä me suomalaiset myös onnistuttiin parissa asiassa. Ensinnäkin oltiin helkutin hyvin ajoissa (en tiedä onko se toi meidän reserviarmeija vai mikä, kun aina pitää kiirehtiä odottamaan) ja tulihan sieltä pari hymyäkin - taisi joku myös tervehtiä muuta matkaseuruetta bussiin tullessaan. Vielä on toivoa jäljellä?

Kommentit

Lähetä kommentti