19.10.2017

PÄIVÄREISSU TALLINNAAN


Heippa! Mä viettelen parhaillaan syyslomaa ja sen kunniaksi lähdettiinkin äidin kanssa jo perinteeksi muodostuneelle päiväreissulle Tallinnaan. Tällä kertaa velikin pääsi mukaan ja naljailulta ei voitu siis välttyä. :D Viimeksi kävin kaupungissa kesällä saksalaisten vieraiden kanssa ja ohjelmassa oli paljon kiertelyä eri paikoissa, joten tällä kertaa oli kiva ottaa rennommin ja vaan kuljeskella ympäriinsä nautiskellen maisemista ja hyvästä safkasta. Lisäksi kierrettiin paljon kaupoilla, mutta tällä kertaa shoppailu jäi vähäiseksi, sillä mitään sen kummempaa ei oikein löytynyt.
Se on kuitenkin ihan ok, sillä oon huomannut että mulla on paljon kivoja vaatteita kaapin perällä odottamassa käyttöön pääsyä. En vaan ole oikein osannut yhdistää niitä sopivasti. Esimerkiksi näissä kuvissa näkyvät housut ovat ihanaa kangasta, joka kuitenkin näkyy sen verran läpi, että käyttökerrat ovat jääneet minimiin. Syksyisistä säistä keksin kuitenkin, että alle voi laittaa mustat sukkahousut, jotka ovat täydellinen pari näille housuille. Pieni juttu, mutta nyt sen tulin vasta keksineeksi. :D Halleluja rikkoontuneet lempifarkut, jotka laittoivat minut käyttämään aivojani paremmin.


Tallinna on pullollaan ihania kahviloita ja ravintoloita, mutta veljellä meneillään olevan lihattoman lokakuun takia piti etsiä paikka, josta saisi myös vegaanista ruokaa. Päädyttiin lounaalle Solariksen Vapianoon, joka oli onnistunut valinta. Ruoan lisäksi myös paikan sisustus on mun makuun, jotenkin niin freesi ja kuitenkin kodikas. Kahvit päädyttiin juomaan Robert's coffeessa, sillä iltapäivällä tunnit meinasivat loppua eikä oltaisi ehditty vanhaan kaupunkiin meidän lempparikahvilaan ilman kiirehtimistä. Robert's on kuitenkin siinä mielessä hyvä paikka, että sieltä saa helposti kahvinsa esimerkiksi soijamaidolla tai vaikkapa kofeiinittomana.

Päivän aikana tuli siis kierrettyä aika hyvin Tallinnan keskustaa. Rotermannin kortteli, vanha kaupunki, Solaris ja Virukeskus on mun mielestä aika hyvin yhdeltä päivältä. Ois kuitenkin ihan huippukivaa matkustaa joku kerta Tallinnaan ihan vaikka useammaksi päiväksi niin, että saisi oikeasti nähdä kaupungin toisenkin puolen. Esimerkiksi Tallinnan kirpputoreja on kehuttu paljon ja lisäksi vähän keskustaa pidemmältä pitäisi löytyä monia hyviä brunssipaikkoja. Tämä pitää ehdottomasti lisätä bucket-listalle.

Seuraavaa reissua odotellessa!

Kommentit

Lähetä kommentti