14.10.2017

MIKSI LAKKASIN TANSSIMASTA?


Viime vuonna kävin säännöllisesti lavatansseissa vähintään kerran kuussa, koko vuonna yhteensä 33 kertaa. Tän vuoden puolella tanssikerrat ovat jääneet kuitenkin paljon vähemmälle, vaikka silloin tällöin lavoilla tulee pyörähdettyä. Mistä muutos?

Kun päätettiin poikaystävän kanssa lähtevämme kesän lopussa Bulgariaan, alkoi pieni säästöoperaatio, johon vajaan parinkympin tanssiliput ja bensakulut eivät sopineet. Viikonloppujen ajanvietteeksi muodostuivat ennemminkin netflixin tuijottaminen kuin tansseihin lähteminen. Jossakin vaiheessa kun tansseihin lähteminen alkoi taas kiinnostaa, tuntuikin vähän jännittävältä lähteä kotoa enää mihinkään. Osaanko enää tanssia ja tuleeko ilta olemaan täynnä pettymyksiä?


Parhaimmillaan lavantanssit ovat uusien ihmisten kohtaamista, vanhojen tuttujen tapaamista, hauskoja hetkiä ja hyvää liikuntaa. Oon kokenut tansseissa paljon hyviä hetkiä ja yleensä siellä unohtuu kaikki muu niin että tulee oikeasti tyhjennettyä pää arkijutuista ja stressistä. Oon kuitenkin huomannut, että mitä enemmän tansseissa käy, sitä hauskemmaksi se muuttuu, sillä tanssiminen muuttuu luontevammaksi ja on helppo löytää tanssikavereita tutuiksi tulleista tyypeistä. Kun aloin käydä tansseissa harvemmin, homma ei luistanutkaan samalla tavalla kuin ennen, mikä ei taas oikein kannustanut jatkamaan.

Muutamia viikkoja sitten päätin käydä tansseissa ihan yksin niinkuin ennen mulla oli tapana. Vaikka porukalla lähteminen voi tuntua turvalliselta, yksin lähtiessä on se hyvä puoli, että on oikeasti otettava itse vastuuta siitä omasta viihtymisestä ja tulee juteltua helpommin uusien tyyppien kanssa. Kokonaisuudessa tanssit ovat kuitenkin aika sosiaalinen tapahtuma, vaikka voihan tanssiessa toki hiljaakin olla jos siltä tuntuu. Tällä kyseisellä kerralla viivyttelin viimeiseen minuuttiin asti kotoa lähtöä ja epäröin vielä ajomatkankin aikana, onko nyt hyvä idea lähteä. Lopulta kuitenkin päädyin tanssilavan pihaan ja päätin että on parempi käydä vielä kokeilemassa. Jos tämän kerran jälkeen tuntuu vielä huonolta, ei mun tarvitsisi tulla enää uudestaan.Pitemmän tauon jälkeen tanssiminen lähti vähän kankeasti liikkeelle ja alkuillasta oikein jännitti tanssiminen. Vähän myöhemmin se alkoi tuntua ihan hyvälle ja lopulta alkoi naurattaa. Sieltä löytyi se jokin pieni kipinä, joka oli niin pitkään jäänyt puuttumaan. Tunsin taas sitä samaa tanssin iloa, joka oli saanut mut edellisenä kesänä ajamaan jopa satoja kilsoja viikottain tanssien perässä.

Uskon että tällä jutulla ei oo tähän asti ollut hirveen isoa merkitystä mun lukijoille, sille tiedän että vain harvat teistä harrastavat lavatansseja. Itse tanssin lisäksi toivon, että ehkä joku teistä saisi tästä irti syvemmän merkityksen siitä, miten vaikeaa saattaa olla palata vanhan rakkaan harrastuksen pariin tauon jälkeen. Oli kyse sitten jostakin vaativasta joukkuelajista, sunnuntailenkkeilystä tai pianon soittamisesta. Kun on tehnyt jotakin asiaa paljon, se saattaa alkaa yhtäkkiä tuntua ihan erilaiselta kuin ennen. Itselläni kävi vähän sama juttu kitaransoiton kanssa, kun olin suorittanut viimeisen tutkintoni. Sen jälkeen en koskenutkaan kitaraan yli vuoteen. Kuitenkin pikkuhiljaa ajatus soittamisesta on alkanut jo houkutella ja aionkin palata takaisin rakkaan harrastukseni pariin.
Joskus asiat vaan vaativat aikaa.


River Island body
Missguided housut
Nike kengät


Harrastusten pitäisi olla niitä asioita, jotka tuovat meille voimaa ja iloa, sekä ennen kaikkea vastapainoa arjelle. Toivottavasti juuri sinulla on sellaiset harrastukset, jotka ravitsevat mieltäsi ja tuovat sinulle virtaa! Sellaisia asioita mä ainakin teen ja siitä olenkin tosi onnellinen.♥

Kommentit

Lähetä kommentti