4.9.2017

LUNCH ON THE FARM & VARNA WINERY

Aladzha Monasteryn ja Pobiti Kamanin jälkeen jalat alkoivat olla sen verran väsyneitä rappusista ja hiekassa tallustamisesta, että suunnattiin hyvillä mielin kohti lounaspaikkaa. Mua harmittaa vähän, että tilan nimi meni multa aivan ohi, sillä tässä mestassa oli sellaista oikeaa bulgarialaista meininkiä!

3. Lunch on the farm

ravintola
maatila
bulgariafood
hepat
papukaija
pesukarhu
puisto

Heti kättelyssä sisään tullessa meidät ohjattiin pitkien puisten pöytien ääreen, ja meidän eteen alettiin tuoda bulgarialaisia herkkuja. Bulgarilainen ruoka on sekoitus kreikkalaista ja turkkilaista ruokaperinnettä, joten sanomattakin selvää, että ruoka oli herkullista (paikoitellen epämääräisestä ulkomuodosta huolimatta)! Syötiin ainakin Shopska- eli bulgariansalaattia, erilaisia jogurttipohjaisia kastikkeita, viininlehtikääryleitä, erilaisilla täytteillä päällystettyjä pizzan tyyppisiä pitaleipiä, kana- ja possupataa vihanneksilla sekä jotain perunasta valmistettuja, melkein sipseiltä maistuvia jutskia. Ravintola oli tehty vanhan ladon tiloihin ja se oli sisustettu täyteen erilaisia perinne-esineitä sekä eläinten nahkoja ja täytettyjä eläimiä. Niin ja taisi siellä lattialla käveleskellä pari ihan elävääkin tipua. :D Vaikka vähän karmi syödä villisian pään alla, maha tuli täyteen ja sen jälkeen päästiin kuljeskelemaan puutarhaan ja katsomaan maatilan eläimiä. Kuvissa näkyvien lisäksi siellä oli myös ainakin kameleita!

4. Varna Winery

varnawinery
varnawine
viinitynnyrit
winetasting
kulta

Viimeiseksi suunnattiin viinitilalle, jossa saatiin opastettu kierros, joka päättyi tietysti viinien maistajaisiin. En ole koskaan ennen käynyt viinitilalla ja tämä oli minulle aivan uutta! Oli myös huvittavaa istua poikaystävän kanssa maistelemassa viinejä muiden aikuisten kanssa, kai tämä oli joku siirtymisriitti samalla. :D Vähän kaipaa kyllä meitsin viininmaistelutaidot vielä harjoitusta, sillä vaikka viineistä pidänkin, en saa niitä kyllä mitenkään kitattua alas samassa tahdissa viisi vuosikymmentä itseäni kokeneempien maistelijoiden kanssa. ;D Silti hauska kokemus ja täältä saatiin myös tuliaisiviinit ostettua!

Päivän päätteksi matkattiin takaisin Kultahietikolle, missä syötiin tuttuun tapaan illallista. Oli kyllä hauska retkipäivä, jonka kohokohta oli kyllä ehdottomasti kivimetsä, josta puhuinkin jo edellisessä postauksessa. :)

Kommentit

Lähetä kommentti