10.8.2017

INSPIROIDU.

palmtree

Istuttiin juhlasalissa kuuntelemassa sitä perinteistä lukuvuoden aloitus -pälpätystä, kun rehtori kertoi erityisvieraan saapuvan seuraavaksi lavalle. Siihen asteli punatukkainen pitkä poika, ja pian selvisi, että hän oli kotoisin jostakin muualta kuin Suomesta. Hän oli Hollannista kotoisin ja saapunut vähän aikaa sitten Hyvinkäälle, kaupunkiin jossa hän oli viettänyt vaihtovuottaan muutamia vuosia sitten - pyörällä. Koko matkan Hollannista Saksan, Puolan, Baltian maiden ja Venäjän läpi tänne meille Hyvinkäälle! Oli siinä itsellä ihmettelemistä, kun kuuntelin juttuja hänen 33 päivää kestäneestä retkestään, johon sisältyi couchsurfingia sekä öitä teltassa. Niin ja tietysti monen monta kilometriä. Kaiken huipuksi poika (tai pikemminkin nuori miehen alku) kertoi tehneensä tämän kaiken koska hän halusi seikkailua.

Vastaavia tarinoita kuulee nykyään jatkuvasti, onhan meillä some. Harvoin kuitenkaan ne koskettavat itseä näinkään läheltä ja kyllä siinä heräsi ajatus jos toinenkin. Mikset sinäkin voisi toteuttaa hulluimpia haaveitasi? Mikä sinua estää lähtemästä, tekemästä tai ryhtymästä toimeen? En tarkoita tällä pelkkää matkailua, vaan elämää ylipäätään. Kuka estää sinua ryhtymästä yrittäjäksi, oppimasta uutta kieltä, aloittamasta uutta harrastusta tai juoksemasta maratonin? Ovatko haaveesi - olivat ne sitten pieniä tai isoja - todella niin epärealistisia kuin terve järki ajattelisi, vai pitäisikö sinun muiden mielipiteistä välittämättä tehdä just niitä juttuja, jotka sua kiehtovat kaikista eniten?

Mä ainakin aion mennä niitä omiani kohti ja tehdä niiden eteen jotakin - joka päivä.

palmu

Ps. Äiti sanoi, että älä osta palmua, tapat sen. Minäpä ostin ja ehkä tapankin, mutta ainakin se tekee minut tällä hetkellä valtavan onnelliseksi. Ne on ne pienet jutut. <3

2 kommenttia: