7.8.2017

7 VINKKIÄ JOILLA SAAT TAVARASI KAUPAKSI NETTIKIRPPIKSELLÄ

P8060023

Viimeisen parin vuoden aikana olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota omiin kulutustottumuksiini ja panostanut ennen kaikkea laatuun ja sellaisiin vaatteisiin ja tavaroihin, joita oikeasti tarvitsen. Lisäksi olen keskittynyt myös siihen, miten saisin vanhan, käyttämättömäksi jääneen tavaran määrää vähennettyä ja oikeasti tilaa kaappeihin niille jutuille, jotka sen todella ansaitsevat.

Enää en kärrää säkkitolkulla vanhoja vaatteita kierrätyspisteille, vaan sen sijaan olen tutustunut paremmin nettikirppareiden ihmeelliseen maailmaan ja löytänyt sitä kautta uuden kodin monille vaatteille, huonekaluille ja jopa sähköpianolle. Ja mikäpä olisikaan sen mukavempaa, kuin tavaran myyminen vaivattomasti kotisohvalta käsin ilman kalliita pöytävuokria.

Tähän postaukseen olenkin koonnut muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan vanhat tavarasi kaupaksi netissä!

P8060024

1. Selkeät kuvat

Nettikirppiksellä shoppailijat etsivät harvoin mitään tiettyä ja useimmiten kyse onkin heräteostoksista. Houkutteleva kuva kiinnittää ostajan huomion ja saa hänet klikkaamaan lisää tietoja tuotteesta. Panosta kuvan laatuun, valoisuuteen ja selkeään taustaan!  Taustana suosin yleensä vaaleaa päiväpeitettä, mutta vaaleat vaatteet kannattaa kuvata mielummin tummaa taustaa vasten. Kannattaa myös miettiä, missä asennossa tuote on eniten edukseen; henkarissa roikkumassa vai viikattuna sängyllä. Kts. alla oleva kuvaesimerkki!

kimono

2. Sopuisa hinta

Mieti tavarallesi parhaiten sopiva hinta, ja jos tuotteessa on tinkimisen varaa, kannattaa kirjoittaa sekin ostajien nähtäville. Halvimpien tuotteiden kohdalla kannattaa harkita kimpassa myymistä, sillä yksittäisen euron saaminen ei välttämättä ole kaiken sen vaivan väärti.

3. Tiiviit tiedot

Kirjoita tavaran tiedot lyhyesti ja ytimekkäästi myynti-ilmoitukseen. Vaatteita myytäessä olisi hyvä ilmoittaa hinnan lisäksi ainakin koko ja merkki, mutta lopullinen tietojen määrä riippuu tietysti tuotteesta. Aloita ostajan kannalta oleellisimmasta tiedosta ja vältä turhaa jaarittelua!

4. Sovi haut pieneen aikaikkunaan

Kun kaupat on tehty, on aika sopia ostajan ja myyjän kohtaaminen. Helpoimmaksi olen havainnut sen, että olen varannut jostakin päivästä vaikkapa tunnin ajan, jolloin olen kotona valmiina ottamaan hakuja vastaan, jolloin minulle on tullut useampia ostajia. Tällöin sinun ei tarvitse turhaan odotella kotona, milloin ostaja tulee paikalle.

P8060008

5. Pidä kiinni sovitusta

Ennen myyntiä kannattaa ottaa selville kyseisen myyntiyhteisön omat säännöt ja kaupantekovaiheessa on hyvä olla täsmällinen ja noudattaa sovittuja asioita. Ole rehellinen tuotteesi kanssa ja ilmoita mahdollisista virheistä jo tuotteen tiedoissa, jolloin ostaja tietää mitä on ostamassa.

6. Linkkaa kansiosi lisämyyntiä varten

Välillä facebook nostaa yksittäisiä kuvia uutisfeedeille, ja esimerkiksi puhelinta selatessa tätä klikkaamalla ei välttämättä pääse koko myyntikansioon. Jos haluat omille tavaroillesi hyvää mainosta, kannattaa myyntikansio linkata erikseen joka kuvan tietojen loppuun, jolloin ostajat pääsevät helposti selaamaan myös muita tavaroitasi. Mitä enemmän yksi ostaja ostaa eri tavaroitasi, sitä helpommalla pääset, sillä tapaamisia ei tarvitse sopia niin paljon!

7. Vaadi tasaraha

Useimmat ostajat varaavat jo valmiiksi tasarahan, mutta jos sinulla ei ole vaihtorahaa, on kohteliasta ilmoittaa jo etukäteen, että toivot tasarahamaksua.

-----------

Tällaisia juttuja tuli mulle mieleen facebook-kirppistelystä. Vaikka AV:t ja YV:t saattavat tuntua aluksi oudoilta, pienen perehtymisen jälkeen kirppiksen säännöt tulevat nopeasti tutuiksi ja loppujen lopuksi myynti on aika helppoa ja mukavaa puuhaa, vaikka kyllähän se hiukan aikaa ja vaivannäköä vaatii. Mukavia myyntihetkiä sinulle!

Ps. Postauksen kuvissa näkyvät vaatteet ovat tälläkin hetkellä myynnissä Kirpputori Hyvinkäällä ja ainakin Adidaksen urheiluliivit ovat vielä vapaat! ;)

Kommentit

Lähetä kommentti