18.8.2016

Ehkä kyse onkin ajoituksesta?

Mitähän jos et enää tästä päivästä alkaen välittäisi niin paljon siitä, mitä muut haluavat sinulta, vaan rohkenisit toteuttaa omia unelmiasi?


Kuinka monta kertaa olet katunut asioita, jotka olet tehnyt? Entä kuinka monta kertaa olet katunut asioita, jotka olet jättänyt tekemättä? Ohikiitänyt tilaisuus suloiseen pusuun, se antamatta jäänyt puhelinnumero tai tekemättä jäänyt reissu. Sanomatta jäänyt kiitos, kehu tai pieni hassu ajatus, joka jäi sanomatta ääneen. Monesti juuri tekemättömät asiat kismittävät meitä eniten. Tietysti omat tyhmyydet olisi ehkä voinut jättää tekemättä, mutta toisaalta välillä on kokeiltava kepillä jäätä löytääkseen omat rajansa ja oppiakseen elämästä jotakin uutta.

Sen sijaan voi vain arvailla, mitä kaikkea tekemättä jääneistä asioista olisi voinut seurata.Omalla kohdalleni on sattunut kaikenlaista. Olen ollut liian kiltti, ajatellut kaiken aikaa muiden parasta oman hyvinvointini kustannuksella. Olen antanut liian helposti anteeksi ja toisessa tilanteessa ollut aivan liian pitkävihainen. En ole osannut päästää irti. Olen elänyt haavemaailmassa unohtaen todellisuuden ja kadottanut samalla otteen nykyhetkestä. Kulkenut eteenpäin suorittamalla kalenteriin merkittyjä kohtia pysähtymättä miettimään, mikä tässä kaikessa on loppujen lopuksi tärkeintä.

Ympärillämme olevat ihmiset vaikuttavat äärettömän paljon siihen, millaisia olemme. Ei ole perätöntä väittää, että seura tekee kaltaisekseen. Saatko läheisiltäsi energiaa ja inspiraatiota? Osaako joku heistä kenties lohduttaa sinua paremmin kuin kukaan muu? Saako joku sinut nauramaan niin että vatsalihaksiin sattuu? Jokainen meistä on erilainen ja jokaisella läheisellä on oma paikkansa elämässä. Toinen on hyvä kuuntelemaan, toinen saa arkipäivän huolet unohtumaan ja kolmas on takuuvarma tukipilari, johon voi aina luottaa. Pääasia on, että ihmissuhde on tasapainoinen ja molemmilla on oma vuoronsa antaa ja ottaa. Oppia toinen toisiltaan ja olla siellä toista varten. Olla siellä toista varten kun hänellä on vaikeata, mutta yhtä lailla iloita hänen onnistumisistaan.

Kävimme kaverini kanssa pari päivää sitten ruokiksella läheisessä kaupassa ja mietittiin, keneltä voisimme kysyä apua hänen ajokorttipohdintoihinsa. Vieressä makeishyllyllä oleva mies sanoi omaavansa paljon elämänkokemusta ja hän suositteli meille ehdottomasti Ässämixejä. Ehkä kyse ei olekaan oikeista ja vääristä vastauksista, vaan huonosti ajoitetuista kysymyksistä.

2 kommenttia:

  1. Samoja asioita olen itsekin mietiskellyt viime aikoina! Välillä sitä vain keskittyy sellaiseen järjettömään suorittamiseen ja unohtaa samalla olla onnellinen niistä asioista mitä itsellä jo on ja tähdätä omiin unelmiinsa. Joka tapauksessa, ihanasti kirjoitettu teksti. Hyvää syksyn alkua sulle! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Ihana kuulla, kiitos! Ihanaa syksyä sinulle myös!

      Poista