7.1.2016

7x Opiskeluvinkki

koulu

Olen muutaman kerran aiemminkin puhunut blogin puolella opiskelusta ja erilaisista opiskeluvinkeistä, mutta näin joululomien jälkeen monilla (ainakin allekirjoittaneella) saattaa olla taas pientä takkuilua saada kunnon opiskelumoodi päälle. Näin ollen päätin tarttua tähän ajankohtaiseen aiheeseen ja toivottavasti näiden vinkkien avulla arkeen palaaminen on ehkä hiukan kivuttomampaa!

1. Suunnittele Tiedän, että kaikki eivät ole yhtä innoissaan tekemässä lukusuunnitelmaa tai merkintöjä kalenteriin minä päivänä luetaan mikäkin juttu, mutta jos hiukan astuu pois mukavuusalueltaan ja tekee kunnon suunnitelmat, on opiskelu paljon helpompaa. Suunnitelmia ei tarvitse noudattaa orjallisesti ja tietenkin aikatauluihin tulee muutoksia, mutta edes jonkinlainen runko on hyvä olla. Se varmistaa, että sinulla on ainakin periaatteessa aika tehdä tarvittavat asiat ajallaan.

2. Ennakoi Tämän päivän kauhominen voi olla huomenna ämpäröimistä. Jos suinkin mahdollista, tartu asioihin heti kun on mahdollista ja hoida jutut pois alta mahdollisuuksien mukaan. Ota tavaksi tehdä läksyt samana päivänä kun ne ovat tulleet sen sijasta, että tekisit ne viimetipassa edellisenä iltana.

3. Priorisoi Asioiden laittaminen tärkeysjärjestykseen on tärkeä taito, joka tekee arjestasi helpompaa. Kun hommat painavat päälle, pysähdy hetkeksi, ja mieti mikä on todella tärkeää. Mikä oppiaineista on se, johon haluat oikeasti panostaa? Meneekö koulu kaiken muun elämän edelle?

4. Huilaa Urheilu, päikkärit, lempparisarjan tuijottaminen, blogien lukeminen, sukkien neulominen... On olemassa lukemattomia tapoja, joilla voit saada ajatuksesi pois koulujutuista ja yleensä pieni tauko tekee hyvää. Puolikin tuntia jotakin muuta tekemistä opiskelun välillä antaa ihan uutta puhtia jatkaa urakkaa eteenpäin.

5. Lepää Älä ikinä (paitsi aivan äärimmäisessä hätätapauksessa) skippaa yöuniasi koulujuttujen takia. Aina ei tarvitse ehtiä kaikkeen ja väsyneenä puristaminen on paljon tehottomampaa kuin se, että yksinkertaisesti menisit nukkumaan ja aamulla tsekkaisit asian taas uudessa valossa. Pidä myös unirytmisi mahdollisimman säännöllisenä ja ota univelkoja takaisin mieluummin lyhyillä päikkäreillä, kuin viikonloppujen jättiunilla.

6. Huolehdi itsestäsi Elämä koostuu useista eri osa-alueista ja jotta voisit nauttia niistä kaikista mahdollisimman paljon, sinun on huolehdittava itsestäsi. Sopiva ravinto, liikunta, lepo, ystävät, vapaa-aika... Mieti, mitkä asiat tekevät sinut onnellisiksi, mitä todella arvostat ja ympäröi itsesi asioilla, jotka luovat sinulle energiaa. Jokapäiväisen arjen ei tarvitse olla tylsän harmaata puurtamista, vaan keksi joka päivälle joku pieni juttu, joka tekee siitä hiukan paremman.

7. Asenne ratkaisee Asiat ratkeavat harvemmin valittamalla ja yleensä se aika, mikä valitetaan, voitaisiin käyttää hyödyksi ongelman ratkaisemiseksi. Tai jos ratkaisua ei ole olemassa, valittaminen on siinäkin tapauksessa turhaa, sillä miksi vaivata päätämme asioilla, joille emme voi mitään? Sateen jälkeen paistaa aina aurinko ja myrskyn jälkeen taivas on kirkkaampi kuin koskaan.

Toivottavasti näistä ajatuksista olisi teille jotakin korvan taakse poimittavaksi, tai sitten nämä tulivat ainakin hyvänä kertauksena ja muistutuksena jo vanhasta muistista. Meitsi painuu nyt suihkuun ja pakkauspuuhiin, huomenna on nimittäin koulupäivän jälkeen luvassa lähtö risteilylle ja odotukset ovat korkealla. Huomisesta tulee aivan huippu!!

Aiempia aiheeseen liittyviä postauksia:
Back to school
Totuus lukiosta!
Parhaimmat opiskelutekniikat

Ihanaa viikonloppua murut! ♥

Kommentit

Lähetä kommentti