9.10.2015

Päivä kanssani

06:40 Kännykkä värisee. Inhoan yli kaiken herätysääniä ja parhaimmatkin biisit tuntuisivat kidutukselta heti aamutuimaan. Näin ollen ensimmäinen herätykseni on aina pelkkä värinä. En nouse ikinä ensimmäisellä kerralla sängystä, vaan nukun vielä kymmenen minuuttia sängyn lämpöisyydestä nauttien.

07:00 Raahaudun keittiöön ja moikkaan äidille hyvät huomenet. Syön aamupalaksi omenakauramurupaistosta, banaanin, kupin teetä ja lasillisen tuoremehua. Ja tietty vitamiinit siihen päälle. Aamupalaa syödessä mulla on tapana lueskella päivän lehtiä.

a3

07:20 Laitan naamaa vähän nätimpään uskoon. Meikkivoide, irtopuuteri, kulmakarvageeli, eyeliner, ripsiväri ja hieman värjäävä huulirasva. Näillä mennään tänään. Kietaisen (liian kauan aikaa sitten pestyt) hiukset sotkunutturalle ja vetäisen päälle mahdollisimman lämpimän ja mukavan villapaidan, sekä kaulahuivin kipeätä kurkkuani suojaamaan. Radio soi taustalla.

07:45 Tarkistettuani vielä kerran, että kaikki on mukana, lähden kävelemään kouluun. Ulkona on kuusi astetta pakkasta ja nahkatakin ja villapaidan yhdistelmä tuntuu hiukan viileältä kirpsakkaan aamuun. Toivon, että pyörä tulisi huollosta mahdollisimman pian, kävely on niin hidasta.

08:15 Ensimmäinen oppitunti alkaa. Tulin kouluun hyvissä ajoin, sillä vein opehuoneeseen yhden tärkeän lapun. Lukuteoria ja logiikka tuntuu hiukan korkealentoiselta heti aamutuimaan, mutta keskityn urheasti tunnin aiheeseen ja huomaan korjata jopa opettajan tekemän virheen. Propsit sille!

11:30 Filosofian opettaja ei ole paikalla tunnilla, joten päätän lähteä tunnilta jo kahdenkymmenen minuutin kuluttua pois. Käyn syömässä ruokalassa ja siirryn käytävälle lukemaan englannin sanastoa. Tietenkin tällaiset vapaahetket sattuvat juuri tällaisille päiville, jolloin mukana ei ole tablettia tai lompakkoa. Noh, ainakin tuli luettua.

13:05 Englannin tunti alkaa. Viimeinen tunti ennen lomaa, en meinaa jaksaa millään. Pakko vaan tsempata loppuun asti.

a5

14:20 Kävelen kotiin ja saan matkalla sellaisen yskäkohtauksen, että meinaan tukehtua ja kyynel tulee silmäkulmaan. Hörpin vettä, mutta yskin silti koko matkan kotiin asti.

14:30 Pyydän iskän ottamaan muutamat asukuvat pihalla ja samalla koira karkaa läheiseen puistoon. Houkuttelen sen muutamilla nameilla takaisin kotiin.

14:50 Välipalaksi juon kupin kaakaota ja syön viinerin. Äiti esittelee uusimpia kirpparilöytöjään ja saan häneltä Novitan uuden sukkalehden ja ihania vaaleanpunaisia henkareita.

15:15 Avaan läppärin ja lataan kuvat tietokoneelle. Kuuntelen Spotifysta Uuden musiikin perjantai -soittolistaa ja kirjoitan tämän postauksen tähän asti valmiiksi, jotta illalla ei ole niin paljoa hommaa, enkä ehtisi unohtaa kellonaikoja siihen mennessä. Käyn vielä sähköpostit läpi.

16:05 Otan äidin pyörän, lompakon ja kännykän mukaan ja poljen läheiselle kirppikselle, josta äiti on bongannut minulle aiemmin päivällä italialaiset nahkasaapikkaat. Äidin löytämät ovat kuitenkin liian isot, mutta huomaan hyllyllä toiset kengät, jotka lähtevät mukaan. Sovitan vielä useita eri takkeja, mutta mikään ei oikein tunnu istuvan ja päätän lähteä kotiin ennen sulkemisaikaa.

a4

16:50 Kotipihalla odottaa skootteri ja tiedän poikaystävän tulleen meille. Esittelen kengät hänelle ja äidille. Nappaan välipalaksi klementiinin ja suuntaan siivoamaan huoneeni ja vessan. Perjantai on hyvä siivouspäivä, sillä viikonloppuna on erityisen ihanaa nukkua pitkään ja herätä puhtaassa ympäristössä.

17:45 Syön hieman parin päivän takaista lammasta ja vihanneksia, sekä jälkkäriksi omenakauramurupaistosta jätskillä.

18:05 Työt kutsuu, aika vetää kollarit niskaan ja lähteä!

a2

18:15 Käyn ulkoiluttamassa vakkarihoitokoiraani. Parin asteen pakkanen tuntuu ihan hyvältä, kun on tarpeeksi vaatetta päällä ja kylmä ei tule edes koirapuistossa poiketessa. Annan viimeiset rapsutukset koiralle ja suunnataan poikaystävän kanssa kotia kohti.

19:30 Päivän kohokohta, Salkkarit. On suorastaan nautinnollista katsoa Mustavaaran siskosten kilpailua Sebastianista ja Liisan ja Ismon välistä draamaa. Juon samalla kupin teetä.

20:00 Löhötään murun kanssa sängyllä vielä hetki, kunnes hänen tulee aika lähteä kotiin ja menen saunaan rentoutumaan.

a

20:50 Pilkon iltapalaksi päärynän, jonka sekoitan maitorahkaan ja mysliin. Otan eväät mukaan huoneeseeni ja avaan tietokoneen. Syön ruoat blogeja lueskellessa.

21:30 Siirryn jälleen kerran tämän postauksen pariin ja kirjoitan sitä eteenpäin niin pitkälle kuin voin. Muokkaan myös muutamia kuvia ja odotan, koska tämän päiväinen Vain elämää -jakso ilmestyy Ruutuun. Omg! Antti Tuiskun keskikroppa pamahtaa ruutuun ennen mainoksia. Jakso pyörimään ja äkkiä!

22:20 Jaksoa on jäljellä vielä puolisen tuntia. Katson sen loppuun, pesen hampaat ja painun pehkuihin. Enkä muuten varmasti laita herätyskelloa soimaan ja kännykkäkin saa olla äänettömällä. Mulla on loma! ♥

Kommentit

Lähetä kommentti