3.12.2013

It's all about hairBlogiani pidemmän aikaa seurailleet lukijat muistanevat Olipa kerran hiukset -postaukseni viime kesäkuulta, missä kerroin aikaansaamastani katastrofista. Jatkuva hiusten rasittaminen lämpökäsittelyllä ja holtittomalla värjäilyllä oli tehnyt tehtävänsä ja tukka oli karseassa kunnossa. Lopulta ei auttanut muu, kuin leikkaaminen (kuva 1) ja noin lyhyiksi ne sitten meni viime kesäkuun alussa. Samalla, kun tukkaani leikattiin, vannoin, etten ennen rippijuhliani lämpökäsittele tai värjää tukkaani ja lupaus piti.

Rippijuhliksini värjäsin tukan tyven ja pituuttakin oli tullut monta senttiä - tukkaloma teki todellakin tehtävänsä! (kuva 2) Kuitenkin syksyn tullessa ja koulujen alkaessa aloin kaivata hiuksiini jotain uutta. Väliaikainen ratkaisu oli kevyt suoraväri, jolla loihdimme parisi viikoksi pinkit dipit. Niiden jälkeen oli kuitenkin aika miettiä pitempiaikaisempaa ratkaisua ja eipä siinä kauaa mietitty, kun oltiin ostettu väri Anttilasta ja leikattiin sekä värjäiltiin tukkaani kylppärin lattialla. Tuloksena oli kaunis, vaaleanruskea ja tasapitkä tukka. Ihanan syksyinen ja pidin siitä silloin kovasti (kuva 3).

Kuten ruskeilla on kuitenkin tapana, väri haalistui pesussa alta aikayksikön. Parin-kolmen viikon jälkeen värjäyksestä tukka alkoi muistuttaa liian vahvasti minun pahinta hiuspainajaistani; maantienharmaanmitäänsanomattomanruskeahkonvaaleaa. Ei kiva, ei todellakaan! Asialle oli pakko tehdä jotain ja aikalailla kuukausi sitten värjäsimme tukan jälleen kerran kotona vaaleammaksi. (kuva 4)

Nyt oon aikalailla umpikujassa tukkani kanssa. Tämä väri on tietenkin parempi kuin ennen värjäystä, mutta silti olen pikkuhiljaa alkanut haaveilla vaalean kuulaiden blondieni perään (katso kuva tästä). Blondien huonona puolena on nopeasti ilmaantuva juurikasvu, joka erottuu selkeästi joukosta. Silti tuo lähes valkoinen platina himottaa mua tällä hetkellä vallan kauheasti! Toisaalta mulle taas sateli aika paljon kehuja vaaleahkon ruskeasta hiuspehkostani, mutta en pidä siitä miten nopeasti väri haalistui ja tuota tummemmaksi en ainakaan halua värjätä.

Tällä kertaa pohdin tarkkaan, mitä haluan hiusteni väriltä ennen kuin ryhdyn värjäämään. Nyt niiden kunto on nimittäin palautunut vallan mainiosti ja kasvukin on lähtenyt käyntiin, joten en halua pilata viime kesäistä vaivannäköäni enää yhdenkään tyhmän päähänpiston vuoksi.

Mitä mieltä olette? Mikä hiusväri sopisi minulle parhaiten?
Entä onko teillä itsellänne ollut vaikeuksia löytää oma värinne?

8 kommenttia:

 1. Platina blondiks :D sopii sulle ehkä parheiten :)

  VastaaPoista
 2. en tiiä mikä sulle sopii parhaiten, mutta omasta mielestä vaalealruskea. Värin saa säilymään pidempään kun laittaa värin likaisiin hiuksiin. Kuulostaa ällöttävältä mutta toimmii :) Myös värimaskit auttavat säilyttämään värin ja pitävät sen elinvoimaisena. Toivottavasti tästä oli hyötyä vaikka sitä et kysynykkään :3

  VastaaPoista
 3. Vaaleenruskeet hiukset sopi sulle hyvin, ja ne on ehkä "luonnollisimman" näköset. :) Nää hiuspostaukset on tosi kivoja, samoin sun blogi ihan yleisesti, kun on niin monipuolisia juttuja! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielipiteestä! Ja kiva kun pidät blogistani :)

   Poista
 4. Vaaleanruskea sopis sulle tosi hyvin, mutta kannattaa varmaa värjätä kampaajalla, niin tulee huomattavasti kestävämpi lopputulos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, niinhän se menee et kampaajalla sais paremman lopputuloksen mutta kallistahan siitä tulee... :(

   Poista