17.11.2013

Rakkaudella mummolle


Tänään vietettiin mummoni 90-vuotis syntymäpäivää koko suvun voimin. Pienimmät lapset kävivät laulamassa ja soittamassa marakassia isomummolle, kolmas soitti pianoa ja neljäs lauloi samalla kun hädin tuskin pidätteli jännityksestä johtuvaa itkuaan. Vaikka me emme enää veljeni Rikun kanssa siihen aivan nuorimpaan sakkiin kuulu, halusimme silti antaa mummolle jotain omaa. Isämme ehdotuksesta päädyimme antamaan palan itseämme; tekemistä jota rakastamme.


Usva esitti juhlassa ensin herkän ja tunnelmallisen tanssin. Huone hämärrettiin ja tanssimme kynttilän valossa. Tämän tulevaa joulua varten työstetyn tanssin jälkeen vaihdoimme reippaampaan karjalaiseen, jossa oli ripaskat ja kaikki. Mun mielestä tanssin yksi hienoimmista puolista on se, että siitä on niin moneksi. Hetkessä rauhallinen tunnelma vaihtuu riehakkaaksi ja iloiseksi. Ja silti molemmissa on mukana se tunne ja tekemisen ilo.

Ennen esityksiä mua jännitti valtavasti, mutta kuten sukujuhlista arvata saattaa, kehuja sateli puolin jos toisin. Parhaiten mulle jäi mieleen kuusivuotiaiden kaksospoikien ja heidän nelivuotiaan pikkuveljensä kommentit, kuinka hekin joskus tanssisivat samoin (hekin olivat juuri aloittaneet tanhun omalla paikkakunnallaan). Tädit ja sedät olivat innoissaan, sillä he itsekin olivat nuoruudessaan tanssineet. Mutta eniten mua kosketti mummon kommentti, kun hän liikuttuneena sanoi esityksen olevan ikimuistoinen.

18 kommenttia:

 1. Tosi mahtava tuo tanssijuttu! Ja ihanaa, että mummosi arvosti sitä. :)

  VastaaPoista
 2. Blogistani löytyy haaste sulle! :--)

  http://marjaananko.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. oii ihanan iloisen oloiset synttärit :3 ja noi tanssikuvat :-) hihiii ! minunkin mummin 90v juhlat vietettiin aika vasta ;o


  forangelseyes.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Voi että kun on kiva blogi ja oot tosi kaunis! Olis kiva jos kävisit kattomassa mun ja kaverini yhteisen blogin :)

  http://nenna-maija-blog.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. oot kaunis :)
  http://chesiaqua.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. ihana blogi! tykkään tästä ulkoasusta ja oot tosi nätti! :) ♥

  VastaaPoista
 7. voi oot tosi nätti ! :-) ihana ulkoasu

  aivan ihana tuo tanssi juttu :-) mäkin muistan kun josksu omalle isomummolle soitin kitaraa ja jännitti niin kamalasti :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :3

   Hih, se on jotenkin niin paljon enemmän pelottavampaa esiintyä vaikkapa yhdelle tutulle, kun viisikymmenpäiselle yleisölle täynnä tuiki tuntemattomia ihmisiä. Joidenkin mielestä saattaa kuulostaa hassulta, mutta mulla on ainakin paljon enemmän suorituspaineita tuttujen kanssa. :)

   Poista
 8. En tiedä, ehkä se on noi hiukset, mitkä sen tekee, mutta Siru, sä näytät tossa ekassa kuvassa kyllä ihan sun äidiltä! Ja varmasti on ollut sun mummo onnessaan... :) Ootpas kyllä nätti taas!

  VastaaPoista