18.11.2013

DIY ♥ Miten me sorrammekaan ihoamme?

Oletko koskaan miettinyt meikatessasi, mitä kaikkea tungetkaan naamaasi? En tarkoita tällä nyt tiettyjä meikkejä, jotka itsessään pitävät sisällään myrkkyjä, vaan välineitä, joita hyödynnämme meikatessamme.
Oikein hävettää puhua tästä teille, kun oon itse niin laiska pitämään omista meikkisiveltimistä, -sienistä ja hiusharjoistani huolta.

Tiesitkö, että päivittäisessä käytössä olevat siveltimet, sudit ja sienet kaipaisivat kevyttä pesua viikottain? Jo siinä ajassa niihin ehtii kertyä vanhoja meikkejä, likaa, bakteereja, ihon luontaisia öljyjä ja kuollutta ihosolukkoa. Ne eivät tee todellakaan hyvää iholle. Kauniin lopputuloksen takaamiseksi on taustavoimien oltava niin ikään kuosissa. Asianmukaisella hoidolla voit myös pidentää huomattavasti välineittesi käyttöikää.


1] Itse käytän siveltimieni puhdistukseen normaalia shampoota (jos onnistun pitämään sillä tukkanikin kunnossa, eiköhän siveltimetkin pysy hyvinä), lämpöistä vettä, talouspaperia ja pyyhettä.

2] Koko homma lähtee käyntiin huuhtelemalla sivellin harjakset alaspäin lämpimän veden alla. Sitten laitetaan kädelle hiukan shampoota. Pidetään siveltimen varresta hennosti kiinni ja pyöritetään sitä shampoossa. Kastellaan välillä veteen ja jatketaan puhdistusta. Likaisimmissa tapauksissa shampoota voi tarvita vielä toisen annoksen. Siveltimen puhtautta voi testata kätevästi piirtämällä pienen viivan talouspaperiin ja jos jälki ei ole puhdas, on syytä toistaa käsittely uudelleen.

3] Hiusharjasta tulee poistaa ensiksi irtohiukset. Se ei kuitenkaan riitä, vaan sen lisäksi harja on hyvä hinkata puhtaaksi shampoon ja vaikkapa kynsiharjan avulla.

4] Puhdistuksen jälkeen siveltimet tulee kuivattaa vaakatasossa puhtaan pyyhkeen päällä. Muistathan oikoa harjakset, jotta siveltimet kuivuvat omaan muotoonsa.

 
5] Vastoin yleistä käsitystä myös meikkisienet on mahdollista pestä. Monilla on tapana heittää omansa käytön jälkeen roskiin, mutta oikealla hoidolla samat sienet kestävät paljon pidempään. Puhdistuksen apuna käytän jälleen kerran normaalia shampoota. Sieni on hyvä kastella ensin haalealla vedellä, jonka jälkeen otetaan hiukan shampoota käteen.

6] Puristellaan sientä monta kertaa, huuhdellaan välissä, otetaan uudet shampoot ja puristetaan myös.

7] Älä kuitenkaan väännä sieniä kuivaksi, sillä silloin ne saattavat rikkoontua ja venyä.

8] Viimeisessä kuvassa näet vertailun vuoksi putsaamani sienen ja likaisen version. Yöks.


Uskomatonta, miten me tungemmekaan niin paljon törkyä naamaan. On se hyvä puhdistaa iho tarkasti aamuisin ja iltaisin ja ihmetellä, mistä ne finnit tulevat, kun (ainakin tän neidin tapauksessa) meikkivälineet ovat aivan järkyttävässä kuosissa! Samoin tyynyliina on yks mahdollinen pöpöjen levittäjä ja sitä suositellaankin vaihtamaan puolet useammin kuin muita lakanoita.

Voisinkin ottaa itseäni niskasta kiinni ja puuhailla vielä ennen nukkumaanmenoa meikkitarvikkeet ja hiusharjat kuntoon, sekä vaihtaa sen juuri mainitun tyynyliinan. Ehkä mä saisin hiukan näitä viimepäivinä kertyneitä finnejä vähennettyä. ;)

Mukavaa viikkoa teille! ♥

2 kommenttia:

  1. Huh onneksi en käytä puuteria, ripsaria ja kulmäkynää kummempia meikkejä :D Jossain mainittiin että siveltimet kannattaa kuivattaa harjaosa alaspäin roikkuen. Esim, sisko kiinnittää vessan seinään sinitarrasta roikkumaan... Haha.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä! Mutta toisaalta jos puuterinkin levittää sudilla, niin päivittäisen käytön myötä siitäkin tulee aika pian kunnon bakteeripesäke... Kuulostaapa hassulta ;D Itse en ole tota mistään lukenut, mutta toisaalta eivätköhän harjat silloinkin kuivu oikeaan suuntaan. Henk. koht pysyn kuitenkin tuossa vaaka-tason kuivattamisessa, sillä toimivaksi oon todennut ;)

      Poista