12.11.2013

DIY ♥ Juhlava meikki


Koska viimeisimmästä meikkipostauksestani on jo aikaa, päätin väsätä teille postauksen hieman mun perus arkimeikkiä juhlavammasta meikistä. En kuvannut asioita mitkä tein ennen meikkaamista, mutta ihonhoitorutiineistani voit lukea tarkemmin tästä postauksesta. Ennen meikkaamista iho kannattaa puhdistaa huolellisesti, jotta meikki näyttää siistimmältä ja iholle ei synny enempää epäpuhtauksia. Ennen meikkaamista suosittelen pohjustamaan meikin millä tahansa meikinpohjustusaineella, itse käytän kuvassa näkyvää Veryme prep me perfect -meikinpohjustusvoidetta.


1. Tarvitset valkoisen kajal-kynän (H&M pure white) ja valkoisen peiteaineen (Wet'n Wild Cover All Concealer Palette).

2. Ensiksi rajaamme silmän ripsien tyvestä ja luomivaosta muodostaen puolikaaren. Keskelle jäänyt osuus peitetään valkoisella peiteaineella. Tämä on hyvä toimenpide minkä tahansa luomivärin alle, sillä se peittää ihon beigen sävyn ja näin luomivärisi näyttää sävystä riippumatta kirkkaammalta ja enemmän oman väriseltään sekoittumatta ihosi sävyyn. Valkoinen pohja edesauttaa myös luomivärin pitkäkestoisuutta. Sipaisen myös hiukan valkoista kulmaluulle (kulmakarvojen alapuolelle).

3. Valitsin tähän meikkiin käytettäväksi alunperin rippijuhlia varten ostamani Maybelline New York Diamond Glow -luomiväripaletin. Paletissa on neljä sävyä. Vaalea helmiäinen, oranssihtava, punertavan ruskea ja kahvin ruskea. Aivan ihania sävyjä, mutta nämä sävyt vaativat ehdottomasti alleen kunnon pohjustuksen, sillä ne lähtevät varisemaan levitettäessä todella helposti. Värin varisemista voi ehkäistä levittämällä ne suoraan sormelta iholle siveltimien käytön sijaan.

4. Levitä luomiväriä luomelle sisänurkasta ulospäin yhä tummempaa sävyä käyttäen. Ulkonurkkaan voit laittaa tumman ruskeaa, tai jopa mustaa, jos haluat vielä intensiivisemmän katseen. Häivytä luomivakoon siveltimellä ja sekoita ne toisiinsa kevyesti.


5. Seuraavaksi tarvitset nestemäisen eyelinerin. Itse käytin tässä meikissä kahta päällekkäin (H&M liquid eyeliner ja Pretty.fi:stä tilaamani Ccuk quick stroke eyeliner), koska ensinnä mainitusta kynästä tuleva jälki on lähempänä harmaata kuin mustaa, joten laitoin sitä pohjalle ja toista päälle tekemään jäljestä vielä tummemman.

6. Rajaa yläripsien tyvi sisänurkasta lähtien ohuesti. Ensimmäisen rajauksen jälkeen rajaa uudestaa niin, että sisänurkan raja säilyy ohuena ja rajaus paksunee mitä ulommas edetään. Näin saat silmistä suuremman näköiset ja katseesta avaran.

7. Musta rajauskynä (H&M solid black) vesirajoja varten.

8. Ripsien tyven alla on hiukan vaaleaa ihoa (vesiraja) joka voi paistaa ikävästi (vertaa ylempää ja alempaa silmäkuvaa yläripsien alapuolelta). Näin ollen rajasin yläripsien vesirajan kokonaan. Ensimmäisillä kerroilla voi tuntua hassulta laittaa meikkiä "silmien sisään", mutta kun sen tekee oikein, se ei satu tai ole mitenkään haitaksi. Tämä voi vaatia harjoitusta. Voit joko a. laittaa kynän paikalleen, laittaa silmän kiinni ja liikutella sitä edestakaisin tai b. katsoa oikealle ja rajata vasemman reunan pitäen silmän auki ja vastavuoroisesti katsoa vasemmalle rajaten oikean reunan. Itse pidän silmät auki rajatessani vesirajoja. Alapuolella en rajaa vesirajaa kokonaan, vaan teen rajauksen noin puolesta välistä ulkonurkkaan asti, jolloin katse jää avoimeksi.


9. Seuraavaksi vuorossa on kulmat. Itse tykkään käyttää kulmiini perus luomiväriä, mutta kulmakynä käy ihan yhtä hyvin, jos olet tottunut sitä käyttämään. Henkilökohtaisesti koen kuitenkin luomivärin sopivan mulle paremmin, siitä tulee jotenkin siistimpi jälki ja se tuntuu pysyvän paremmin. Oma kulmasävyni löytyy BhCosmetics 88 Eyeshadow Matte Palette:sta, ja oon ympyröinyt kuvasta ruskean, mitä tykkään käyttää. ;) Tähän käy kuitenkin mikä tahansa mattaluomiväri. Kunhan ei siis kimaltavaa!

10. Koska itselläni on tummat kulmat luonnostaan, käytän kulmiini niiden luonnollista väriä ja käytän sitä tyhjien kohtien paikkaamiseen, eli en siis piirrä itselleni kulmia. Jos olet siis värjännyt hiuksesi ja laitat kulmiasi värjätäksesi niitä, nämä ohjeet eivät välttämättä ole paras vaihtoehto sinulle. Käytän kulmiin perus kulmakarvasivellintä johon olen ottanut hiukan luomiväria ja vedän aivan pienin vedoin vieriviereen kulmien tyvestä ulospäin. Lopuksi harjaan kulmat, jolloin väri tasoittuu paremmin ja uppoaa omiin luonnollisiin kulmiin.


11. Arkimeikkini aloitan aina pohjustuksella, mutta kun käytän luomivärejä, jätän pohjustuksen vikaksi, sillä jos niitä sattuu varisemaan vääriin paikkoihin, ne on helppo poistaa ilman, että pohjameikki menisi pilalle. Pohjameikkiin käytän kahta tuotetta: Maybelline New York Dream Matte Mousse (sävy 10) ja

12. Dream Satin liquid -meikkivoide (sävy 8). Nämä tuotteet ovat olleet suosikkilistoillani jo pitkään, aivan loistavia markettituotteita, jotka ovat ehkä hiukan Rimmeleitä sun muita halppiksia kalliimpia, mutta maksavat kyllä laadullaan ja riittoisuudellaan joka euron takaisin! Citymarketissa on myös usein näistä meikeistä tarjouksia, jolloin saa kaksi tuotetta yhden hinnalla, jolloin itse hyökkään perinteisesti näiden kimppuun. ;)

13. Moussea käytän pääasiassa silmänympärysiholle ja meikkivoidetta käytän sen jälkeen koko kasvoille. Levitän sen joko sormilla, meikkisienellä tai siveltimellä. Tässä vaiheessa on tärkeä muistaa levittää meikkivoide kaulalle asti, ettei jää ikäviä rajoja. Myös hiusrajat ja korvat kannattaa käydä huolellisesti läpi.


14. Viimeistelen ihon pohjustuksen käyttämällä Lumenen irtopuuteria. Sen mukana tulee vippa, mutta suosittelen levittämään sen jollain muulla siveltimellä, sillä vippaan kertyy helposti bakteereja ja meikkivoide voi tarttua siihen.

15. Poskipäille ja otsaan tuon hehkua IsaDoran bronzing powder -aurinkopuuterilla. Vedän posket sisään ja laitan huulet tötterölle kuin pusukala, ja levitän puuterin poskiin tulevien lommojen kohdalle aloittaen läheltä hiusrajaa edeten keskemmälle.

16. Tässä vaiheessa voi halutessaan lisätä poskipunaa, mutta tähän kylmempään vuodenaikaan en itse sitä käytä, sillä pienessäkin pakkasessa mun kasvot punertavat pienenkin happihyppelyn jälkeen aivan tarpeeksi ihan omasta takaa.


17. Lopuksi viimeistelen silmät taivuttamalla ripset. Tästä ollaan montaa eri mieltä; jotkut painavat yhden kerran pitkään, toiset taas käyttävät lyhyitä painalluksia. Itse kuulun jälkimmäiseen sakkiin, eli ekaksi taivutan ihan ripsien alareunan viidellä lyhyellä painalluksella, sitten siirryn keskivaiheelle ja painan viisi kertaa ja sitten aivan päät ja viisi kertaa.

18. Lisään Lumene Extra Volume Mascaraa ylä- ja alaripsiin.

19. IsaDora Perfect Moisture Lipstick 34 Toffee Pearl...


20. ...joka on ollut suosikkihuulipunani jo kauan! Jos et tykkää huulipunasta, käytä kevyttä huulikiiltoa tai vähäpigmenttistä huulirasvaa. Itse olen sitä mieltä, että huulet viimeistelevät meikin ja ilman huulten laittoa hienokin meikki näyttää jotenkin keskeneräiseltä. Pienikin kiilto huulissa luo jo paljon huolitellumman fiiliksen!


Ja siinäpä se! Vähänkö harmittaa, että kuvasin meikkaussessioni niin tarkasti, mutta jätin lopputuloksen kokonaan kuvaamatta. Tässä pari surkealaatuista kännykkäkuvaa, jotka tuli saman päivän aikana napattua, mutta eipä tuossa pahemmin meikki näy.
Meikin tekoon mulla meni reilu puoli tuntia, sillä räpsin tajuttomasti kuvia sen yhteydessä. Ilman kuvia arvioisin meikkauksen kestävän viitisentoista minuuttia, eli ei mikään tajuttoman pitkä operaatio ole. Lopputulos on siisti ja asiallinen, sopivan kevyt, mutta kuitenkin huoliteltu. Juuri sopiva mummun päivälliskutsuille.

Mitäs tykkäsitte? ♥

6 kommenttia: