15.10.2013

Porvoon vanhakaupunki ja ostoksiaPerheemme vuokrasi syyslomaksi mökin Porvoon tienoilta ja eilen mökille ajaessa poikkesimme muutamaksi tunniksi kiertelemään tässä kauniissa kaupungissa. Vanhassa kaupungissa on sitä maalaisromantiikkaa ja rinnatusten seisovat puutalot, mukulakivikadut ja kapeat vaahteranlehtien peittämät kujat ovat kuin suoraan satukirjasta. Eilen sattui olemaan myös ihanan aurinkoinen ja kaunis syyspäivä, joten ajoituksemme ei olisi voinut olla parempi.


Kierroksemme alkoi lounaan merkeissä Hanna-Maria -nimisessä ruokapaikassa. Paikka oli viihtyisä ja moni muukin oli päättänyt tulla tänä samaisena aamupäivänä syömään. Täpötäydestä ravintolasta löytyi kuitenkin yksi pöytä meidän seurueellemme ja pääsimme nauttimaan maittavasta lounaasta. Hinta oli kohtuullinen ja ruokaan kuului kahvit. Tällä kertaa kahvilasta puuttui kuitenkin se idyllisyys, sillä ihmisiä oli tuvan täydeltä.


Seuraaviksi pariksi tunniksi porukkamme jakautui pienempiin seurueisiin ja itse kuljin äidin kanssa kahdestaan. Kiertelimme vanhaa kaupunkia ja poikkesimme moniin suloisiin sisustus- ja lahjatavaraliikkeisiin. Sain mahdottomasti ihania visioita sisustamisesta päähäni ja täältä löytyivät varmaan maailman ihanimmat koriste-esineet ja romanttiset huonekalut kuluneine pintoineen ja yksityiskohtineen. Harmi vaan, että siihen menee vielä monen monta vuotta, ennen kuin mun on aika muuttaa omaan asuntoon, joten nämä sisustushaaveet jäävät vain haaveiksi.

Haaveista toteutukseen päätyi sen sijaan muutamat vaatehaaveet. Löysimme vanhasta kaupungista nimittäin Second hand shopin, jossa oli paljon hyväkuntoisia vaatteita ja ihan merkkitavaraakin Vilasta Marimekkoon, Mexxiin ja Guessiin. Itse sovitin liikkeessä muutamia mekkoja ja neuleita ja kotiutin kolme juttua mukaan.


Löysin putiikista tämän harmaan, aidoin Guessin t-paidan kuudella eurolla ja ihastuin siihen heti. Paita on yksinkertainen, mutta merkki on kirjailtu siihen paljeteilla ja tämä tyttö tykkää bling blingistä. ;)
Vilan musta puuvillaneule oli hyvä hankinta varsinkin tulevaa talvea katsoen ja aion yhdistää sen varmaankin kuviollisiin sukkahousuihin ja korkeavartisiin saapikkaisiin. Hintaa tältä vaatekappaleelta löytyi kuusitoista euroa.


Viimeisenä, muttei vähäisempänä esittelen teille Vilan mekon, josta maksoin kuusitoista euroa. Ihastuin kauniisiin kirjailuihin, tyylikkääseen, mutta yksinkertaiseen muotoiluun ja luun väriseen vyötärönauhaan. Tällä kertaa yksinkertainen on kaunista ja juhlasta riippuen mekon voi yhdistää erilaisiin kenkiin ja asusteisiin, jolloin ilme muuttuu kertaheitolla!

Nyt tämä neiti koittaa psyykata itsensä nousemaan tästä ihanan lämpöiseltä sohvalta kynttilöiden valosta ja lähteä ylös, ulos ja lenkille. Mukavaa tiistaita teille! :)

4 kommenttia: